Kihátrálnak! - Talán nem lesz Filternet!?Korábban már írtunk róla (A szabad Internet vége, jön a Filternet? ), hogy az EU és számos film és média szervezet karöltve menne neki az általunk ismert Internetnek, és egy új szerzői jogi törvénnyel szabályoznák a tartalmak megosztását. Az eredeti tervezetben nem voltak kivételek,minden platformra vonatkozott, majd a hatalmas tiltakozás és több millió aláírás hatására módosították a szöveget, hogy csak a nagyobb platformok érintse.

Ám most úgy néz ki ebből sem lesz semmi!
A tervezetet eddig teljes mellszélességgel támogató média szervezetek, tömörülések (Hanglemezkiadók Nemzetközi Szövetsége,IFPI, amely a sport, a műsorközvetítők, valamint a zeneipari szereplőket tömörítő szervezet, Premier League, La Liga) maguk kérik az EU-s törvényhozókat, hogy kukázzák a tervezetet mindenestől.

As rightsholders we are not able to support it or the impact it will have on the European creative sector.”

Jogtulajdonosként nem tudjuk támogatni a törvényt, sem annak az európai kreatív szektorra történő hatásait.”

Ez nagyjából egy beismerő vallomás, hogy azon félelmek nem voltak alaptalanok, hogy a törvény gyakorlatilag tönkretenné az európai kreatív szektort, hiszen számos alkotót lehetetlenítene el.

Sajnos az EU teljesen nem tett le a dologról, de külső támogatás nélkül azért ez nem lesz annyira egyszerű. Továbbra is résen leszünk, és amint megtudunk valamit jelezzük.

Addig is nézzetek körül nálunk bátran! Mi nem hátrálunk bármilyen szabályozás is jöjjön.
Az Ármágnes rendíthetetlenül hozza el nektek továbbra is a Legvonzóbb ajánlatokat!
Megjegyzések

Népszerű bejegyzések