Fejlődés vagy fejlövés?


Manapság nagyon sokan elkezdtek hinni annak a tévhitnek, hogy bármit elérhetünk amit csak szeretnénk. Ehhez mindössze egy jó személyiségfejlesztő tréningre coachingra van szükségünk.
Ennek szerintünk is meg van a helye valahol, de alapvetően sok esetben sokkal károsabb lehet mint amennyi hasznot hoz!
Hogy mi a dilemma e-körül? Nos csupán annyi, hogy valóban fel kell-e áldozni egész lényünket személyiségünket egy kósza üzleti siker miatt? Valóban megéri a meglévő kapcsolatainkat megsemmisíteni?

Szerintünk nem!
(S itt vesztettük el az olvasók 30%-át.)

Annak aki maradt, szeretnénk egy kicsit bővebben írni arról is, mi miért javasoljuk inkább a fejlődést , és nem a személyiségünk fejlövését. Manapság egy közkedvelt eszközökről beszélünk. Aminek egy nagyvállalatnál, marketinges szakmában még helye is van. Hiszen sok pozícióban valóban fel kell építeni egy új személyiséget a nyomás és a gyors változások elviseléséhez. Ám egy átlagos kisvállalkozónak miért kéne feladnia mindent az üzleti sikerért? Mindezt csupán azért, mert ezt hallotta valakitől? Mert azt mondják így kell csinálnod, mert a profik is így csinálják?

A hiba ott van a képben, hogy sokan szándékosan mossák össze a szakmai fejlődést a jellemfejlődéssel, pontosabban az ego növelésével. Pedig ezek egyáltalán nem azonos dolgok. A személyiség fejlesztését vétek alárendelni az üzleti céljainknak. Hogy miért? 

Mert belőlünk csupán egy létezik, üzleti célok viszont mindig jönnek és mennek. A személyiségünk fejlődése egy alapvetően spirituális utazás ami nem feltétlen e-világi (értsd: fizikai) dolgok eléréséről szól. A nagyobb ego nem egyenlő jobb személyiséggel. Ez csupán egy marketing termék ami szerintünk kontraproduktív lehet sokaknak.

Szakmailag fejlődni is egy életre szóló tanulási folyamat, ahol kollégáktól, tanfolyamokon, internetről, vagy egy-egy munka kapcsán merítünk újdonságokat. Nagyon fontos, és hasznos az újabb eszközök folyamatos feltérképezése, megismerése és használata.

Ezen a blogon Klambóval együtt, ez utóbbiban szeretnénk segíteni neked. Alapvetően nem rizsázni akarunk, hanem tényleges eszközöket készítünk amiket használni is tudsz vállalkozásodhoz. Nálunk nem lesz szakmai bla-bla aminek a felét sem érted. Közérthetően, és játékosan igyekszünk mindent bemutatni amivel segíthetünk, ill. ami érdekes lehet.
Közben tanítunk, és mi is tanulunk Tőled! 
Véleményünk szerint ez a normális, és korrekt.

Összefoglalva a fentieket mi erre jutottunk:

Tehát amíg a személyiségünk fejlesztése arról szól, hogy jobb emberek szeretnénk-e lenni, a szakmai fejlődésünk pedig arról, hogy jobb üzletemberekké akarunk-e válni. Nem állítjuk, hogy a kettő néha nincs hatással egymásra. De szerintünk nem kell alárendelni az egyik folyamatot sem a másiknak.

Ha szeretnél még több ingyenes tippet, maradj ránk hangolva, mert a következő hónapokban olyan témákkal, és gyakorlati lehetőségekkel készülünk amik garantáltan hasznosak lesznek mind neked, mind üzletednek.

A bal oldali menüben iratkozz fel, vagy hozz létre rögön egy Ármágnes.com fiókot!


Megjegyzések

Népszerű bejegyzések